Daglenzen of maandlenzen

Dat is persoonlijk. Indien je contactlenzen vlot wenst te wisselen met jouw bril, opteer je best voor daglenzen.
Ook mensen met hooikoorts, allergie of droge ogen zullen een groter comfort ervaren met daglenzen omdat deze dunner zijn en meer zuurstof doorlaten.
Liever geen bril op de neus, maar genieten van optimale vrijheid en een scherp zicht? Dan kunnen maandlenzen voor jou een oplossing bieden.

Wist je dat er ook multifocale lenzen en nachtlenzen bestaan? In de onderstaande rubrieken gaan we wat dieper in op de verschillende soorten contactlenzen.

Je draagt reeds jaren lenzen, maar hebt klachten? Denk maar aan droge ogen, vermoeide of rode ogen. Bij Optiek Het Oog kan je terecht voor een perfecte heraanpassing van zowel zachte als harde lenzen. Soms is een verandering van contactlenstype of contactlensvloeistof voldoende. Nadien is het aan te raden om je ogen regelmatig te laten controleren. Op die manier kan je nog jaren zorgeloos en comfortabel lenzen dragen zonder enig risico.

Nog nooit lenzen gehad en wil je dit eens proberen?

Geen probleem, één van onze contactlensspecialisten meet alles zeer nauwkeurig op en selecteert de voor jou best passende contactlens. Deze lens kan je eerst uittesten en wordt ook uitgebreid gecontroleerd. Stap voor stap wordt de manipulatie uitgelegd, zodat je snel vertrouwd bent met de nieuwe contactlenzen.

Maak nu een afspraak voor het opstarten of controleren van je contactlenzen.Wil je eerst meer informatie, kom dan vrijblijvend langs in de winkel of neem contact op!

Online contactlenzen bestellen

Hoe ga je te werk?

Surf naar https://www.ilens.be/optiekhetoog. Op die manier wordt onze optiekzaak meteen als je online lenzen servicepunt vastgelegd en ben je automatisch verzekerd van een professionele opvolging van de geplaatste bestelling en een betrouwbare nazorg.

Maak jouw keuze uit een uitgebreid assortiment van lenzen en producten.

Jouw bestelling zelf kan je dan in onze winkel komen afhalen of bij je thuis laten leveren, aan jou de keuze.

Daglenzen

Daglenzen zijn de meest handige en hygiënische manier om lenzen te dragen. Daglenzen zijn individueel verpakt. Je opent ze wanneer je ze nodig hebt. ‘s Avonds of na gebruik gooi je de lens gewoon weg. Geen gedoe met onderhoudsproducten dus.

Daglenzen zijn de ideale optie voor wie contactlenzen wil afwisselen met een bril tijdens het sporten, een avondje uit of op reis. Een speciale gelegenheid zoals een huwelijk in zicht? Dan laat je misschien jouw bril liever thuis. Ook mensen met hooikoorts, allergie of droge ogen zullen een groter comfort ervaren met daglenzen dan met bijvoorbeeld maandlenzen, omdat deze dunner zijn en meer zuurstof doorlaten.

De voordelen van daglenzen:

 • Geen contactlensvloeistof nodig
 • Eenvoudig en hygiënisch in gebruik
 • Ultieme vrijheid

Wist je dat er ook multifocale daglenzen bestaan, net als torische daglenzen? Vraag ernaar in de winkel!

Maandlenzen

Maandlenzen zijn ook zachte contactlenzen, je opent een paar aan het begin van de maand en gooit deze na 30 kalenderdagen weg.

Je bewaart deze elke avond in contactlensvloeistof die de lenzen reinigt en bevochtigt.Ideaal voor wie liever niet alle dagen een bril op de neus heeft, maar wil genieten van optimale vrijheid en geen problemen heeft aan de ogen.

 • Maandlenzen zijn meestal goedkoper dan daglenzen
 • Dagdagelijkse vrijheid
 • Optimale vrijheid voor iedereen met een actieve levensstijl

Silicone-hydrogel lenzen zijn de nieuwste generatie maandlenzen. Ze laten veel meer zuurstof door dan de gewone, klassieke
maandlenzen. Daardoor kunnen ze langere tijd gedragen worden, zonder een gevoel van droogte.

Multifocale lenzen

Lezen zonder leesbril, het kan!

Presbyopie, een van nature voorkomende aandoening vanaf
een leeftijd van 40 jaar, maakt dat we moeite hebben met de
kleine lettertjes. Het beeld dat wordt waargenomen op gewone leesafstand
is bijgevolg niet scherp meer. Dat kan verholpen worden door middel van een bril. Wie liever niet brilt, kan kiezen voor een discretere
oplossing
: multifocale contactlenzen.

Een multifocale contactlens is een lens waarin verschillende sterktes verwerkt zitten. Meestal zit het leesgedeelte in het midden van de lens verwerkt en wijzigt de sterkte geleidelijk aan naar de rand van de lens. De rand corrigeert op zijn beurt voor verder gelegen afstanden.

Een multifocale contactlens werkt dus op vernauwing van de pupil voor het lezen. Vandaar dat lezen met voldoende licht belangrijk is. De pupil wordt kleiner en zo geniet je optimaal van je multifocale lenzen.

Multifocale lenzen sluiten het gebruik van een bril niet uit want ze bestaan zowel in dag- als maandlenzen.

Nachtlenzen

Optiek Het Oog specialiseert zich in nachtlenzen.

Nachtlenzen zijn lenzen die tijdens de slaap jouw ogen corrigeren zodat je overdag lensvrij bent. Mooi extraatje: je hebt keuze uit ALLE zonnebrillen omdat je geen zonnebril op sterkte meer nodig hebt.

Nachtlenzen corrigeren jouw ogen tijdens je slaap. Je draagt ze ‘s nachts zodat je overdag scherp ziet zonder bril of lenzen. De ideale oplossing voor mensen die last hebben van geïrriteerde of vermoeide ogen, hooikoorts of geen bril wensen te dragen. Ook wie volledige vrijheid wil tijdens het sporten, zal door het dragen van nachtlenzen niet langer gehinderd worden door een bril.

Nachtlenzen oefenen een lichte druk uit op je traanfilm, zodat je hoornvlies vlakker wordt. Wees gerust, dit gebeurt pijnloos. Het resultaat van nachtlenzen is bovendien reversibel. Wanneer je stopt met het dragen van nachtlenzen zal het hoornvlies opnieuw zijn natuurlijke vorm aannemen. Nadien kan je nog steeds opteren voor zachte en harde lenzen of een bril.

Nachtlenzen zijn helaas niet voor iedereen geschikt. Ze corrigeren enkel negatieve sterktes tot en met -4,00. Onze lensspecialisten meten de sterkte van je ogen op en brengen met behulp van de topograaf de krommingen van je oog in kaart. Op basis van deze resultaten worden je nachtlenzen volledig op maat gemaakt.

Meestal kan je een week later genieten van een scherp en helder zicht. In sommige gevallen duurt de gewenningsperiode iets langer. Dat hangt af van de grootte van je correctie en de kromming van je oog. Je kan deze periode eventueel overbruggen door het dragen van daglenzen.

De voordelen van nachtlenzen zijn:

 • Vrijheid: Je hoeft overdag geen bril of lenzen te dragen. Doordat de nachtlenzen je ogen tijdens je slaap corrigeren, heb
  je overdag complete vrijheid.
 • Sporten: Vrijuit kunnen sporten betekent geen belemmeringen door een bril of lenzen. Nachtlenzen zijn een ideale oplossing wanneer je ultieme bewegingsvrijheid wilt.
 • Stof en vuiltjes: In een stoffige (werk)omgeving gaan zachte lenzen sneller irriteren of oncomfortabel aanvoelen. Dankzij nachtlenzen heb je hier overdag geen last meer van.
 • Irritaties en droge ogen: Draag je al lenzen, maar heb je vaak last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen? Denk maar aan verplegend personeel in ziekenhuizen, wie voor het werk vaak op baan is of urenlang met pc werkt. Geniet van een lensvrij gevoel!
 • Hooikoorts: Hooikoorts in combinatie met contactlenzen? Dat is meestal geen pretje voor de ogen. Maak een einde aan je ergernissen en probeer nachtlenzen.
 • Zonnebril: Omdat je niet langer een zonnebril op sterkte nodig hebt, kan je zonder beperkingen kiezen uit een ruim aanbod.
 • Schrik voor een laserbehandeling: Zoek je een alternatief voor een laserbehandeling, dan kun je nachtlenzen overwegen. In tegenstelling tot de laserbehandeling of refractieve chirurgie zijn nachtlenzen volledig reversibel.
 • Afremming zichtvermindering: Uit studies blijkt dat het dragen van nachtlenzen de progressie van myopie afremt.

Voor meer info zie ook https://www.nachtlenzen.nl/

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×